Kus – kus

Kus –  kus nastaje mlevenjem i oblikovanjem jedne vrste durum pšenice koja potiče iz Afrike. Može se konzumirati kao samostalno jelo, kao prilog, pa čak i kao salata. Veoma često se koristi i kao zamena za pirinač. U kombinaciji sa voćem može biti odlična poslastica.

Za ovu slatku kombinaciju izvrsnog ukusa u kojoj ćete uživati  je potrebno:

  • 400 g kus –  kusa
  • 400 ml vode
  • 50 g maslaca
  • 40 g suvog grožđa
  • 40 g suvih kajsija
  • 40 g pečenog badema
  • 1 prstohvat soli

Sušeno voće oprati i ocediti. Suvu kajsiju iseckati na sitne kockice. U činiju staviti kus – kus, so, maslac i suvo voće pa preliti ključalom vodom. Ostaviti poklopljeno oko 5 minuta da kus – kus upije vodu. Viljuškom razmrviti kus kus i posuti usitnjenim bademom.

Prijatno!

Vaše Bio zrnce

 

Podeli sa prijateljima: